Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Programajánló "Válts teret"program

2014.01.29


A programról röviden:

Ifjúsági programjaink során azt tapasztaltuk, hogy a fogyatékossággal élő fiatalok társadalmi aktivitása alacsony szintű. Programjaink keretében kevés olyan integrált oktatási intézménnyel találkoztunk, ahol a fogyatékos fiatalok legfeljebb 1-2 fő vesz részt a közoktatásban.

Célunk egy olyan integrált közösségépítő tevékenységet elindítani, amely később fenntartható módon, az önkéntesség élményén alapulva állandó tevékenységgé, szolgáltatássá fejlődhet. A projekt lehetőséget ad a bevont személyeknek elsajátítani az önrendelkező életvitellel kapcsolatos ismereteket, a céljaik konkrét megfogalmazását, annak eléréséhez szükséges tevékenységeket, így új utak és lehetőségek felfedezése, amely elindít egy láncreakciót, amelyben a hátrányos helyzetű, fogyatékos és nem fogyatékos személyek együttműködve, alulról szerveződő módon, igényeiknek megfelelő érdekérvényesítő tevékenységeket alakítanak ki, Alapítványunk mindehhez támogató feltételeket és szakmai segítséget biztosít.

A program résztvevői az alábbi tevékenységekben vesznek részt:

 

·         2014. március 3. és március 15. között a segítő fiatalok egy fogyatékos emberekkel kapcsolatos tanfolyamon, felkészítő képzésben

·         2014. március 22 és március 28 között egy bentlakásos, felkészítő tréningen, melyen fogyatékos és segítő fiatalok (akiket a bentlakás előtt kiképezünk a szakszerű segítésre) közösen vesznek részt, melynek témakörei: csapatépítés, az önismereti munka, a társadalmi szerepek, aktív részvétel, önkéntesség, és önálló életvitel

·         2014. április 1 és május 31 között a fogyatékos és nem fogyatékos fiatalokkal közösen dolgozva mentori segítséggel kipróbálhatják magukat

o    kortárs önsegítő csoporton (6 alkalom)

o    szülői csoporton, tanácsadóként (3+3 alkalom)

o    szülői csoportfoglalkozás alatt, a fogyatékos gyerekek számára szervezett játszóházban animátorként

o    az Alapítvány „Esélyóra” programjában való részvétel oktatási intézményben (1 alkalom)

 

 

A program célcsoportja:

A programba 16-26 év közötti hátrányos helyzetű, nem fogyatékos, segítő fiatalt (5 fő), és fogyatékossággal élő fiatalt (10 fő) szeretnénk bevonni, akik vállalják, hogy 2014. februártól májusig aktívan részt vesznek a program megvalósításában. A programba továbbá 10 fogyatékos fiatalt nevelő szülőt, családot szeretnénk bevonni, akik az előbb említett fiatalokkal dolgoznának majd együtt a program záró szakaszában.

 

 

A program helyszíne:

A program két helyszínen valósul meg:

1. A Motiváció Alapítvány székhelyén: 1055 Budapest, Honvéd utca 22.

2. A Fecskepalota Közösségi Házban, Gánt-Bányatelep mellett.

Mindkét helyszín megfelel a fizikai akadálymentesítés feltételeinek. Az Alapítvány székhelyén megvalósuló programelemekre való eljutást, minden részvevőnek egyénileg kell megoldania. A Gánti program esetében az Alapítvány székhelyén lesz a gyülekező, ahonnan akadálymentes busz szállít majd minket a szállásra, illetve vissza. Az Alapítványhoz való eljutást azonban a résztvevőknek egyénileg kell megoldaniuk. Költségtérítést fizetni nem tudunk.

 

 

Jelentkezés a programra:

1) a felhívás mellékletében található jelentkezési lap kitöltése után elektronikusan, a motivacio@motivacio.hu e-mail címre küldve. A tárgyba kérjük beírni: „Válts Teret”

2) a felhívás mellékletét kitöltve, postai úton elküldve az alábbi címre:

             Motiváció Alapítvány

             1055 Budapest Honvéd u 22

Kérjük, a borítékon tüntessék fel: „Válts Teret”

3) Az Online jelentkezési lapot kitöltve az alábbi linken: https://docs.google.com/forms/d/1oMrh3w3ZqrzOdze4w-6qVBdpQ7ULrb51qboKD1IFeBU/

 

Jelentkezési határidő: 2014. február 21.

 

 

Elérhetőségek, bővebb információ:

Czetőné Deák Tünde projektvezetőnél, vagy Sebő Gergő projektasszisztensnél telefonon minden hétköznap 9 és 16 óra között a 317-4417-es telefonszámon, a 26-os melléket, vagy e-mailben a motivacio@motivacio.hu email címen.


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.