Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erzsébet program pályázat (Felfüggesztve)

2014.01.20

Megyei elnökünk,Csehné Huszics Márta küldte az alábbi levelet:

 

 

Sziasztok!

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány felfüggesztette a nyugdíjasok számára kiírt fürdőbelépő  pályázatot, mert január 15-ig több kérelem ért be, mint amennyit összesen támogatni kívánnak, így újabb pályázatot erre a területre nem fogadnak be.

Javaslom, hogy az üdülési pályázatokat is mielőbb nyújtsák be azok, akik szeretnének nyerni. Terikére számíthattok a kitöltésben, illetve a könyvtárak is szívesen nyújtanak helyileg segítséget.
Vakon nem lehet kitölteni a pályázatot, csak az álljon neki, aki látó módjára használja a gépét, rendelkezik annyi látásmaradvánnyal, hogy kézzel ki tudja tölteni a nyomtatványokat.

Sorstársi üdvözlettel: Márti

 

 

A pályázattal kapcsolatos érdekesség:

Mire a nyugdíjbiztosító megküldhette volna az Erzsébet program új elemeként meghirdetett kedvezményes fürdőbelépő igényléséhez szükséges igazolásokat, a kiíró lezárta a pályázati lehetőséget. Mindössze 15 ezer nyugdíjas kapcsolt időben. Eredetileg február 15-ig lehetett volna pályázni.
Felháborodva vette tudomásul Maczucza Miklós öreglaki polgármester, hogy szerda este felfüggesztették a nyugdíjasok kedvezményes fürdőbelépőjére kiírt pályázat beadását. A községvezető lapunknak úgy fogalmazott: nagy öngól ez az Erzsébet-program számára, hiszen számos kisnyugdíjas érzi becsapva magát.
 

A polgármester nem érti, hogy érkezhetett be szűk két hét alatt 15 ezer pályázat. Őt január 7-én kereste fel néhány kisnyugdíjas, segítene-e nekik a pályázat beadásában, mivel nincs internet-hozzáférésük. Az információs anyag, a jelentkezési lap és a mellékletek áttanulmányozása alapján vált nyilvánvalóvá, hogy a pályázati anyag elválaszthatatlan melléklete a múlt évi nyugdíj mértékéről kiállított igazolás. 
Csak azok pályázathattak ugyanis, akik öregségi nyugdíjat kapnak, és az nem több 147 ezer forintnál. Még aznap felhívta a nyugdíjfolyósítót, ahol érdeklődésére elmondták: az igazolásokat január 15-16-án kezdik postázni. Ez esetben viszont, tette föl a kérdést Maczucza Miklós, hogy zárhatták le a pályázatok feltöltését 15-én, esetleg az ország egyik része korábban megkapta az igazolásokat? A polgármester szerint szerencsésebb lett volna a határidőt február 1-20. között meghatározni, mert akkor minden nyugdíjas egyenlő eséllyel indult volna.
A Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége megdöbbenéssel értesült a pályázati lehetőség lezárásáról. Stikel János elnök pénteken azt mondta: tisztességtelen, hogy a 15 ezres kvóta tényét nem tették közzé előzetesen, mert e nélkül sokan fölöslegesen élték bele magukat a kedvezményes lehetőségbe. E korláttal a durván 2,5 millió érintettnek alig több mint fél százaléka kaphatott fürdőbelépőt. Az is elfogadhatatlan, tette hozzá az elnök, hogy a somogyiak többségét eleve kizárta, hogy nem kaptak időben igazolást. Ez így nem más, mint mézesmadzag: túl szép volt, hogy igaz legyen, mondta. Egyúttal az országos szövetséghez fordult, tegyenek hivatalos jelzést a panaszok miatt, és legközelebb tegyék lehetővé, hogy az internetes összeköttetéssel nem rendelkező vidékiek se kerüljenek hátrányba a pályázaton.
 
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) szerdán közleményben jelentette be, hogy már nem lehet jelentkezni a január 2-től elindított szabadidős programra. A 2500 forintos önrész befizetése után 60 gyógyfürdőből választva lehet legalább öt, legfeljebb 33 alkalommal igénybe venni belépőt. Somogyból Barcs és Kaposvár, a térség kedvelt intézményei közül Harkány, Hévíz, Zalakaros és Lenti csatlakozott a programhoz. Az MNÜA közleményében jelezte: örülnek, hogy elképzelésük találkozott a igényekkel, és a nyugdíjasok ilyen aktívan és gyorsan éltek a lehetőséggel.
Mindezek után egy nyugdíjas olvasónk hívta föl a figyelmet: a 2013. januári nyugdíj-igazolással kellett pályázni. Ez szintén fontos tapasztalat, hiszen e szerint nem sikerült mindenki számára egyértelműen megfogalmazni a követelményeket.

 

Forrás:Vak-lista

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.