Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Színes őszi programok a múzeumban

2015.08.31

Csehné Huszics Márta, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének elnöke az együttműködési megállapodás aláírása előtt elmondta, hogy a látássérültek számára más csatornákon érkeznek az információk az élményszerzéshez, a tanuláshoz mint általában, ezért nagyon fontos minden olyan lehetőséget meragadni, ahol fel lehet hívni az emberek figyelmét arra, hogy hogyan lehet a látássérülteknek megmutatni a világot. A megállapodás keretében létrejövő speciális tárlatvezetés során, a szokásosnál lényegesen több szóbeli információt nyújtanak a múzeum szakemberei a kiállított tárgyakról, alkotásokról.

S. dr. Perémi Ágota és Csehné Huszics MártaS. dr. Perémi Ágota és Csehné Huszics Márta

S. dr. Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója szerint a csütörtökön aláírt együttműködés arra szolgál, hogy két szervezet segítse egymást abban, hogy minél több művészeti, illetve történelmi élménnyel gazdagodhassanak a súlyosan látássérült emberek is. Az egyesület munkatársai rávezetik, felkészítik a tárlatvezetőket a látássérültekkel való találkozásra kommunikációra, és propagálják sorstársaik körében a Lackó Dezső Múzeum kiállításait, valamint több közös program megrendezése is szerepel a tervek között.

A sajtótájékoztatón került sor a múzeum őszi programjainak bemutatására is. Augusztus 29-én, a Magyar Fotográfia Napja alkalmából az intézmény rendhagyó pályázatot hirdet, amely a múzeum több mint száz éve gyarapodó fotótörténeti emlékeire és fénykép dokumentáló szerepére hívja fel a figyelmet. A Laczkó Dezső Múzeum idén bekapcsolódik a Pannon Egyetem és a város által szervezett „Kopogtató tábor“ programjának szervezésébe is.

Szeptember végén dr. Benedek Adrienn doktornő és az Osrszágos Mentőszolgálat szakavatott munkatársainak segítségével elsősegély-nyújtó és az újraélesztés alapjait bemutató képzésen vehetnek részt az érdeklődők.

Októberben a Várbörtönben megnyitja kapuit a múzeum új, állandó, „A bitófák árnyékában“ című tárlata, amely az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlások veszprémi eseményeit dolgozza fel. Kuriózumként Brusznyai Árpád eddig nem még nem ismert személyes tárgyai is megtekinthetőek lesznek a kiállításban.

A múzeum részletes programjáért kattintson ide.

 

Forrás:http://www.vehir.hu/cikk/31347-szines-oszi-programok-a-muzeumban

A Veszprém Televízió felvétele itt :http://www.veszpremtv.hu/hir/egyuttmukodik_a_muzeum_es_gyengenlatok_egyesulete-n6647.html

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.