Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sárkányhajó kupa a fogyatékossággal élőkért

2015.05.26
Sárkányhajó kupa a fogyatékossággal ékőkért

Az NTONE Alapítvány és a VVSI szervezésében immár második alkalommal rendezték meg az Ntone – VVSI sárkányhajó kupát, melynek rendhagyó jellegét az adta, hogy a fogyatékossággal élő sportolók egészséges társaikkal és a szociális intézmények dolgozóival alkotott közös csapatokban szálltak vízre. 

A rendezvényen részt vett Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a fogyatékossággal élők a tömegsportokban, azon belül a vízi sportokban is sikereket tudjanak elérni.

A közösségi programok és a verseny öröme pedig mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a fogyatékossággal élők átéljék az együtt sportolás felszabadító élményét – tette hozzá.

A fogyatékossággal élők elfogadása rendkívül fontos, melyben nagy szerepe van a VVSI rendezvényeinek, ugyanakkor a „Komplex rehabilitáció Gárdonyban” című projekt keretében a VVSI agárdi telephelyén megépülő létesítmény is ezt a célt szolgálja – emelte ki köszöntőjében Deák Csaba, a projektet lebonyolító Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nagy János főszervezőtől megtudtuk, az NTONE Alapítvány és a VVSI együttműködése hosszú időre nyúlik vissza. A mostani rendezvényt a vízfelület rendelkezésre bocsátásával, valamint szakmai stáb és a sérültek számára is biztonságos hajók biztosításával támogatta a VVSI.

A fogyatékossággal élők számára a VVSI hamarosan elkészülő agárdi komplexuma további izgalmas és biztonságos, szervezett sportolási lehetőségeket is kínál majd.

Az egyedülálló létesítményben arra helyezik a hangsúlyt, hogy a mozgássérülteket felkészítsék a minél aktívabb, minél önállóbb életre.

Ennek különleges eleme lesz a kerekes székes ability-park, az akadálymentes próbalakás, illetve a különleges sporteszközök, melyeket a mozgássérültek is biztonsággal tudnak majd használni.

 

Forrás:http://rehabportal.hu/sport/sarkanyhajo-kupa-a-fogyatekossaggal-ekokert

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.