Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Részt vettünk a Civil Majálison 2014.05.11.

2014.05.12

 

Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a Civil Majális szervezőit és résztvevőit, az Erzsébet ligetbe tervezett programoknak ezúttal a színházépület adott otthont. Szűkösen bár, de elfértek egymás mellett a pápai és járási civil szervezetek bemutatkozó, foglalkoztató standjai, a színpadon pedig egymást váltották az amatőr művészeti csoportok, egyesületek produkciói.
Az évente megrendezett Civil Majálist eleinte a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány és a Civil Háló Szövetség fogta össze, majd az utóbbi két évben a szervezés oroszlánrészét a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete vállalta magára. A JMSZK támogatásával megvalósuló Civil Majálist hetedik alkalommal hozták tető alá, az idei évben is pályázati forrásoknak köszönhetően.

Orbán Zsuzsanna, a Civilszerviz koordinátora elmondta, a majális lehetőséget biztosít a Pápán és a járásban tevékenykedő civil szervezeteknek a bemutatkozásra. Kézműves és interaktív foglalkozásokat tartanak, kiállítják eszközeiket, felszereléseiket, fényképeiket, az amatőr művészeti egyesületek pedig megmutathatják tehetségüket a színpadon. Rendkívül sokszínű kavalkád fogadta a látogatókat a színházépületben, hiszen sokféle tevékenységgel jelentek meg a kitelepülő szervezetek, egyesületek. Felsorolni is nehéz azt a több tucat civil csoportot, akik bemutatókkal, játékos foglalkozásokkal, kézműves játszóházzal jelentek meg a Civil Majális. A rendezvényen nagy hangsúlyt kapott a hagyományőrzés, a környezetvédelem és a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló ötletek tárháza. A BAB Egyesület kötélfonással várta az érdeklődőket, a Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület gipszfestésre invitálta a látogatókat, a Pápa és Környéke Természetvédelmi Egyesület játékos módon hívta fel a résztvevők figyelmét a Föld és az állatvilág védelmére, de volt íjászbemutató, gyöngyfűzés, kosárfonás, kézműves termékek vására, papírforgó készítés és a szelektív hulladékgyűjtésre is felhívták a figyelmet. Több mint egy tucat standnál zajlottak a foglalkozások, míg a színpadon a kistérség kulturális és művészeti csoportjai mutatták meg, mivel foglalkoztak az utóbbi időben. A deszkákon elsősorban a vidéki, a járás egyes településein működő egyesületek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. Fellépett – többek között – a Bad Girls Adászteveli Tánccsoport, az ugodi Beleszólok Társulat, a nyárádi Dalárda, az Optikai Csalódások Együttes Homokbödögéről, a teveli Táncos Lábak és számos asszonykórus, néptáncegyüttes és nyugdíjas klub szórakoztatta rövid műsorral a megjelenteket.

Tavaly az Önkéntes-Pont-Most! projekt keretében alapították az Önkéntes-díjat, amelyet olyan személyek és közösségek kaphatnak meg, akik kiemelkedő önkéntes tevékenységet végeznek működési területükön. A díjat 2014-ben a kupi Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület érdemelte ki. Az elismerést dr. Baloghné Uracs Marianna adta át az egyesület elnökének, Portik Péternek.
A Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület tagjai öt esztendeje fáradhatatlanul tevékenykednek, összefogva három település lakosságát, programokat, játszóházakat szervezve az érdeklődőknek. Tagjaik a művészetek szinte minden ágát képviselik, életben tartják a településük hagyományait, gondozzák az emlékműveket, de környezet- és természetvédelmi tevékenységük is elismerésre méltó.
Portik Péter a köszönet hangján szólt az elismerésről, elmondta, rendkívül meglepte a kitüntetés, de nagy örömmel vette át az Önkéntes-díjat. A Civil Majálisra több produkcióval és kézműves foglalkozással érkeztek, örökzöld slágerekkel mutatkozott be amatőr művészeti csoportjuk, arcfestéssel valamint gipszfestéssel is várták a fiatalokat ma délután.

mo

 

Forrás:www.papa-ma.hu/cikk_reszletes.php

 

 

A Vakok és Gyengénlátók Pápai Kistérségi Csoportja is részt vett a Civil Majálison.Az érdeklődöknek bemutatkozott a csoportunk.Interaktív foglalkozás keretében,braille írással ismerkedtek meg a gyerekek és felnőttek,kipróbálhatták a braille írógépet is.

civil-majalis-2014.05.11.-1-1.jpg

 

A kisebbek inkább játékos feladatokat oldottak meg nagyon ügyesen.

 

civil-majalis-2014.05.11.-1-2.jpg

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.