Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogyatékosság-barát munkahely 2015

2015.03.01

Az elismerést minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja át.

Pályázatra jogosultak köre:

Az elismerésre és a logó használatára bármely nyílt munkaerő piaci munkáltató jelentkezhet, az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt. Kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt lehetnek Fogyatékosság-barát Munkahelyek.Az elismerés elnyerésének nem előfeltétele, hogy a szervezet fogyatékos emberek foglalkoztasson, bármely, a nyitottságot, fejlődési szándékot kifejező tevékenység díjazásra érdemes lehet. A jelentkezést azonban kizárja, ha az adott szervezet rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkezik. 

Hogyan lehet pályázni?

A pályázó szervezeteknek a jelentkezési lapon kell meghatároznia azokat a rövidtávú (3 hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket, melyeket a fogyatékkal élő személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása érdekében tervez. 

A pályázat beadásához szükséges jelentkezési lap - a szervezet besorolásától függően- az alábbi linkről tölthető le. A jelentkezési lap kis-középvállalatok, non-profit szervezetek és 250 fő alatt foglalkoztató költségvetési intézmények számára ide kattintva letölthető. Jelentkezési lap nagyvállalatok és 250 fő felett foglalkoztató költségvetési intézmények számára ide kattintva letölthető. A rövid- és középtávú fejlesztések meghatározását követően a beszkennelt és aláírt pályázatokat a következő e-mail címre várjuk:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Milyen jellegű fejlesztéseket szükséges a pályázóknak végrehajtani?

Az elismerés megszerzéséhez az alábbi területeken megvalósított, fejlesztéseket szükséges igazolni. A konkrét célokat a szervezet aktuális helyzetéhez, stratégiájához mérten tűzheti ki: 

  • A szervezet vezetőinek felkészítése a fogyatékosság tudatos kezelésére.
  • A szervezet munkatársainak felkészítése a fogyatékos emberek befogadására.
  • A szervezet fogyatékossá váló dolgozóinak megtartásához irányelvek meghatározása.
  • A toborzási folyamat akadálymentesítésének fejlesztése.
  • A fogyatékosság-barát munkahely logó használatának beépítése a toborzási folyamatban
  • A fogyatékos emberek toborzását, foglalkoztatását, megtartását, a dolgozók szemléletformálását javító eredmények szisztematikus értékelése.

A kis-középvállalatok, non-profit szervezetek és 250 fő alatt foglalkoztató szervezeteknek rövid és középtávon minimum egy-egy fejlesztési területet szükséges megjelölniük. A nagyvállalatok és 250 fő felett foglalkoztató költségvetési intézmények rövid és középtávon minimum két-két fejlesztés teljesítése szükséges. A középtávú fejlesztések közül az egyik a foglalkoztatott megváltozott munkaképességű emberek létszámának növelése kell legyen – 1 fő/pályázati ciklus, amíg a kötelező foglalkoztatási szintet el nem érik.

Elismerés megszerzése

A Fogyatékosság-barát munkahely elismerés alapja a folyamatos fejlesztés. A Fogyatékosság-barát munkahely logót használó munkáltatókat az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Kiválóság Modellje alapján kidolgozott koncepció mentén vizsgáljuk. Az elismerést azok a munkáltatók kaphatják meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat

Elismerés megszerzésének folyamata 

A folyamatról részletesebben itt tájékozódhat:

Fejlesztések ellenőrzése

A rövidtávú célok a pályázat benyújtásától számított három hónapon után, míg a középtávúak a második év végén kerülnek ellenőrzésre. Az adományozókból alakult bizottság szakértői - az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány- értékelik a megvalósult fejlesztéseket és döntenek a díj odaítéléséről.

A Fogyatékosság-barát Munkahely logó külső és belső kommunikálása

A logó a jelenlegi és a potenciális jövőbeli munkatársakkal való kommunikáció során alkalmazható. A logó azt kommunikálja, hogy a munkáltató pozitívan fogadja a fogyatékos személyek jelentkezését. A logó bevezetése fontos társadalmi szemléletformáló eszköz. Azt fejezi ki, hogy a fogyatékos emberek számára pozitív intézkedésekre van szükség hátrányaik leküzdéséhez, esélyegyenlőségük biztosításához, melynek segítségével képesek hasznos és értékes munkát végezni. 

Logó használata

Az elismerés megszerzését követően a logót minden szervezetnek két külső megjelenési felületen - saját honlapján, illetve portáján és/vagy főbejáratán – kell ismertetnie. Továbbá szükséges a szervezet munkavállalóit belső hír/tájékoztatás által, az elismerés lényegéről értesítenie. A logó használható belső és külső álláshirdetéseken, jelentkezési lapokon, a toborzás során használt anyagokon, munkaügyi központokban, munkaerő-közvetítő cégeknél, valamint az interneten közzétett hirdetéseken is. Alkalmazható továbbá honlapokon, kiadványokon, levélpapírokon, beszámolókon, közleményeken és bármely más vonatkozó dokumentumon is. Ha nincs mód a logó megjelenítésére, akkor a „Fogyatékosság-barát munkahely” felirattal helyettesítheti azt. Amennyiben az elismerés megszerzését angolul kívánja kommunikálni, úgy a magyar nyelvű logó mellé a „Disability-friendly workplace” feliratot használja.

Tanácsadás, segítségnyújtás

A Salva Vita Alapítvány készséggel ad tanácsot vagy segít a munkáltatóknak a fogyatékkal élő emberek toborzása, foglalkoztatása során és a pályázat elkészítésében is. Az Alapítvány munkáltatói programjai arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a logót használó szervezetek képviselői tapasztalatokat cseréljenek, megosszák egymással esetleges problémáikat, és közösen találjanak megoldásokat. Ezek a találkozók azokat a munkáltatókat is segíthetik, akik csatlakozni szeretnének a Fogyatékos-barát munkahelyek táborához. Az alapítvány kétévente kapcsolatba lép a logót használó munkáltatókkal az előrehaladás áttekintése és a jövőbeli tervek elkészítése érdekében. 

Pályázat beadásának határideje

2015. május 22.

 

Forrás:http://rehabportal.hu/palyazatok/fogyatekossag-barat-munkahely-2015#.VPLRaSWegB8.facebook

 

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.