Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A közintézményekben megvalósuló akadálymentesítés a cél

2014.09.11

 

– A program célja a minél több közintézményben megvalósuló tényleges akadálymentesítés. Összesen 37 Szolnokon működő hivatalt, intézményt választottunk ki, melyek külső bejárása, feltérképezése kollégáim több havi munkájának köszönhetően elkészült. Jelenleg a bejárásokról készült anyagok szerkesztése zajlik, melyeket első körben egyesületünk közösségi oldalán lehet tesztelni. Hamarosan közzé tesszük a szöveges formátumú útvonal leírásokat fehérbottal, vakvezető-kutyával közlekedő vak és gyengén látó sorstársainknak. Mindhárom említett célcsoport más-más támpontok alapján közlekedik, így háromféle leírás készül.


Ezen kívül egy negyedik útmutatót is készítünk a mozgássérültek számára, melyet partnerszervezetünk, az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete munkatársai, önkéntesei készítenek el. Kérünk mindenkit, hogy ha megyénk bármely településén útfelbontást, felújítást, balesetveszélyes állapotot észlel, jelezze számunkra a település, a pontos helyszín megjelölésével és az észlelt probléma leírásával. Köszönjük, hogy segíti ezzel is munkánkat és a különböző fogyatékossággal élők balesetmentes közlekedését! – hangsúlyozta.
Pesti Zoltánné arról is beszámolt, hogy a következő lépcsőfok az intézmények belső bejárása, feltérképezése lesz.
– Ezen felül az érintett intézmények munkatársainak érzékenyítő, szemléletformáló programunkat is felajánljuk térítésmentesen, a mozgássérült partnerszervezetünkkel közösen.Sőt, hamarosan jogsegélyszolgálatunk is elindul, melyről a későbbiekben szívesen nyújtunk tájékoztatást – ígérte.

 

Forrás:www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/a-kozintezmenyekben-megvalosulo-akadalymentesites-a-cel-571097

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.